In onze jachtige maatschappij met alle mogelijkheden van social media is het niet eenvoudig om je te ontspannen. We zijn veel met ons hoofd en denken bezig en negeren vaak lichamelijke ongemakken zoals moeheid en pijn. Het is dan belangrijk om goed naar je lichaam te leren luisteren!

Stress lijkt voor bijna iedereen onvermijdelijk. Maar hoe ga je goed met stress om? Praktijk Jongebreur kan je daarbij helpen. Door middel van diverse ontspanningsoefeningen en Holistic Pulsing leer je hier beter mee om te gaan. Je wordt je bewust van te hoge spierspanningen en leert deze los te laten. Dit voorkomt verkrampte houding- en bewegingspatronen. Er wordt ook aandacht besteed aan de ademhaling, houding en de meest ontspannen manier van bewegen.

Hierdoor krijg je weer grip op lichamelijke klachten, veroorzaakt door stress. Door thuis de oefeningen te doen, worden pijn- en spanningsklachten verholpen en in de toekomst voorkómen. Hierdoor word je stress de baas!

Een derde van de bevolking heeft wel eens slaapproblemen. Dan kun je denken aan:

  • Slecht inslapen
  • Lang wakker liggen
  • Te vaak of te vroeg wakker worden

Daardoor kun je overdag moe, slaperig en/of prikkelbaar zijn. Slecht slapen kan samenhangen met bijvoorbeeld spanning of zorgen, lichamelijke klachten (b.v. pijn) of gewoontes (b.v. ’s avonds in bed je mobiel bekijken). Ook nachtdiensten of een jetlag kunnen je slaapritme verstoren met als gevolg slaapproblemen.

Het is heel belangrijk om jou slaapgedrag onder de loep te nemen en te kijken welke stressoren jou slaapproblemen veroorzaken en in stand houden. Verder kunnen adem- en ontspanningsoefeningen zorgen voor rust overdag en voor het slapen. Praktijk Jongebreur kan je daarbij helpen. Een goede nachtrust is belangrijk om de dag van morgen weer met voldoende energie te starten!

Lid van het netwerk Slaapoefentherapie.

Holistic Pulsing is een vorm van ontspanningsmassage. Terwijl je gekleed op je rug, buik of je zij op een massagetafel ligt wordt je lichaam ritmisch bewogen. Dat is wat we pulsen noemen.

Het doel van pulsen is om je uit te nodigen naar je lichaam te luisteren en bewust te worden van plekken in je lichaam waar spanning wordt vastgehouden. Vaak willen we er juist vanaf (b.v. bij pijn), waardoor we meer gaan verkrampen. Door de aandacht er naartoe te brengen kan door het pulsen de spanning losgelaten worden en ontstaat er een gevoel van ruimte en ontspanning. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen, die vastgehouden worden door de spanning.

Cliënten die Holistic Pulsing hebben ervaren, geven aan zich makkelijker te ontspannen en beter met stress en prikkels om te gaan. De massage kan een goede ondersteuning zijn bij een oefentherapeutische behandeling.

Kosten voor een Holistic Pulsing behandeling (wordt niet vergoed door de verzekering):

  • 45 min.  € 45,-
  • 60 min.  € 60,-
Skip to content