Marlies Jongebreur

Mijn naam is Marlies Jongebreur, ruim 28 jaar ervaring als Oefentherapeut Mensendieck en sinds 1992 met veel plezier werkzaam in mijn praktijk te Alphen aan den Rijn en sinds kort ook in mijn woonplaats Amsterdam. Ik ben getrouwd en mijn hobby’s/sporten zijn tennis, boksen, wandelen en tuinieren.

In de loop van de jaren ben ik mij gaan specialiseren in de ontspanningstherapie en Holistic Pulsing, omdat ik steeds meer cliënten zag met klachten die te maken hadden met stress. Het viel mij op dat de meesten moeite hadden met het loslaten van (vaak overbodige) spierspanningen. Als reactie op stress of life-events kun je onbewust spierspanningen in je lichaam opbouwen. Hier kun je last van krijgen zoals hyperventilatie, hoofdpijn, nek/schouderklachten en slaapproblemen. Loslaten en ontspannen is dan nog niet zo makkelijk. Hier heb ik mij middels opleidingen in gespecialiseerd. Hierbij maak ik onder andere gebruik van diverse adem- en ontspanningstechnieken.

Mijn passie binnen de oefentherapie is om cliënten bewust te maken van hun spanningspatronen, zodat ze weer zélf de regie krijgen over stress en de dagelijkse beslommeringen. Als een cliënt gemotiveerd raakt om aan zichzelf te werken, met zo min mogelijk klachten en met een glimlach de praktijk verlaat is mijn missie geslaagd!

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
Skip to content